warzywa

Praktycznie każda kobieta marzy o wspaniałym, smukłym brzuchu z jędrną skórą perfekcyjnie prezentującą się na zdjęciach. Z tego powodu korzystają z diet redukcyjnych, której zadaniem jest pomoc w pozbyciu się nadmiernej tkanki tłuszczowej. Należy jednak pamiętać, że dieta redukcyjna, a głodówka to nie to samo. Dieta na spalanie tkanki tłuszczowej nie musi być wyniszczająca dla organizmu i psychiki. Może być smaczna, sycąca, dodająca energii życiowej i wprawiająca w dobry nastrój!

Początek diety redukcyjnej – 1200 – 1300 kalorii

Dieta na spalanie tkanki tłuszczowej w początkowej fazie powinna dostarczać organizmowi około 1300 kalorii. Jest to prawidłowy start, który wspomoże spalenie nadmiernej tkanki tłuszczowej. Dostarczenie organizmowi tylko 1300 kalorii sprawi, że w szybkim tempie pozbędzie się on wody i nagromadzonych wcześniej toksyn. Początek diety redukcyjnej ma za zadanie przygotowanie organizmu do dalszej walki z tkanką tłuszczową.

Po dwóch tygodniach dobrym krokiem jest zwiększenie kaloryczności spożywanych posiłków, aby ich suma wynosiła ok. 1500 kalorii. Jest to wystarczająca ilość kalorii umożliwiająca prawidłowe funkcjonowanie organizmu, przy jednoczesnym procesie chudnięcia.

Kiedy obliczanie liczby kalorii i przyrządzanie posiłków nie jest Twoją najmocniejszą stroną, warto wspomóc się serwisem dietly.pl, z pomocą którego wybierzesz firmy cateringowe w Twojej okolicy, porównasz oferty i zamówisz najbardziej odpowiednią dietę na spalanie tkanki tłuszczowej dla siebie z codzienną dostawą do domu.

Podstawowe zasady diety na spalanie tkanki tłuszczowej

Pierwszą i najważniejszą zasadą diety redukcyjnej jest duża ilość posiłków spożywana w równych odstępach czasowych. Ta zasada jest identyczna dla wszystkich diet. Dzieje się tak, ponieważ większa ilość posiłków o mniejszym gabarycie sprawia, że organizm nie magazynuje dostarczonej energii  w postaci tłuszczu, ale na bieżąco ją wykorzystuje. Małe porcje jedzone częściej to najlepszy sposób na spadki poziom glukozy we krwi, które są powodem uczucia wilczego głodu.

smaczny posilek

Posiłki spożywane w ciągu dnia powinny dzielić się na śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolację. Najważniejszymi z nich są śniadanie, obiad oraz kolacja i karygodne jest pominięcie któregoś z nich. Te trzy główne posiłki powinny charakteryzować się większą kalorycznością, aniżeli podwieczorek czy II śniadanie, które mają być tylko przekąskami.

Bardzo ważny w diecie na spalanie tkanki tłuszczowej jest czas spożywania ostatniego posiłku w ciągu dnia. Kolację najlepiej zjeść około 2-3 godziny przed snem. Ponadto każdy z posiłków powinien być jedzony w ciszy i spokoju, bez pośpiechu, dzięki czemu szybciej osiągnięte zostanie uczucie sytości.

Nieoceniona aktywność fizyczna

Podczas diety na spalanie tkanki tłuszczowej warto pokusić się także o trochę więcej aktywności fizycznej, niż zwykle. 2 lub 3 razy w tygodniu można wybrać się na siłownię, gdzie jest możliwość wyciśnięcia kilku kilogramów. Kiedy publiczne miejsca nie są naszą dobrą stroną, zawsze można poćwiczyć w domowym zaciszu przy ulubionej muzyce. Nawet długi spacer świetnie się sprawdzi podczas takiej diety.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here